Velkommen til Kennel Westmanna

10/3 2013 Askia med hvalpe, født den 4/3 2013

Kennel Westmanna
Else og Kurt Westermann
Fyrvej 9
7730 Hanstholm
Tlf. + 45  97 96 50 23, P.T. ude af drift
Mobil Else: +45  23 27 65 23
Mobil Kurt: +45 20 30 19 23
Mail: 
e.k@outlook.dk

Præsentation

Jeg hedder Else Westermann og er gift med Kurt. Vi har 3 voksne børn, som  hver især har stiftet deres egen familie. 2 af vores børn er periodevis bosat i udlandet, grundet deres arbejde, men den 3. er bosat på Sjælland og er den lykkelige ejer af 2 islandske fårehunde.

Hundeliv

Jeg har gået en del til lydighedstræning med vore hunde, deltaget i en del kurser om hundeadfærd, deltaget i DKK’s opdrætterkursus, og sidst men ikke mindst er jeg unghundementalbeskriver, uddannet af DKK.

Islandsk fårehundeklub

Jeg var med til at starte Islandsk fårehundeklub og sad i bestyrelsen de første 6 år som kasserer. Desuden har jeg været formand for IFLA indtil 2004. IFLA var
islandsk fårehundeklubs lydigheds og aktivitetsudvalg. IFLA er nu nedlagt.
Jeg arrangerer UHM beskrivelser for Islandsk Fårehundeklub i Jylland
Jeg er med i hyrdeudvalget og er en del af udvalgets beskriverteam ved hyrdeanlægs-og ajbejdsbeskrivelser for islandske fårehunde
Jeg har siden juni 2006 været formand for Islandsk Fårehundeklubs avlsudvalg

Opvokset med hunde

Jeg er opvokset sammen med en boxer, forskellige katte og fugle. Da jeg blev 14 år købte jeg en Shetlands Cheepdog på 9 mdr. fra et dyreinternat for mine konfirmationspenge. Han fulgte mig ind i mit ægteskab med Kurt. Kurt er opvokset med schæfere og senere med jagthunde.  Siden har vi altid haft mindst en hund. New Foundlændere/labrador, Pyranærhund og derefter Islandske Fårehunde.

Vores første islandske fårehund

I 1987  fik vi vores første islandske fårehund, Solfari’s Hneta, fra kennel Solfari, der på daværende tidspunkt opdrættede islandske fårehunde og border collies.  Hneta blev 15 år gammel og fik en fredelig død i sin kurv hjulpet af dyrlægen.

 

Et lille opdræt

Jette Friis, som har kennel Solfari, fik os skubbet så godt i gang med både lydighedstræning og udstilling, at Hneta endte med at være Dansk Lydighedschampion.  Da hun også klarede sig flot på udstillinger, fik Jette os overtalt til at begynde et lille opdræt af islandske fårehunde med råd og vejledning fra hende. Så ville hun selv koncentrere sig om borderne. 

 

Samme tævelinie

Vi har siden beholdt den samme tævelinie efter Hneta, da hun havde et vidunderligt temperament og en stor samarbejdsvilje. I dag har vi hendes barnebarn,
Westmanna’s Ylfa Stina, født i 1997, datter af Westmanna’s Hafmeyja, (1990-2003 ) og
Westmanna’s Lubba Viska, født i 2000, datter af Ylfa
Her stopper tævelinien, da Lubba efter en parring i Norge bliver syg og måtte have livmoder m.m. fjernet på grund af cyster.
Vores nye tæve er importeret fra Island og hedder
Mánarskálar Dögun. Hun er født den 1/6 2006. Hun får forhåbentlig sit første kuld hvalpe i foråret 2009
Frodurs Askia Kendra, født 1/11 2010, er oldebarn af Lubba og datter af Kóngur

Vore hanhunde

Vikingur As fra Olafsvøllum , født i 1994 i Island. Vikingur er nu død i efteråret 2006.
Punapihlajan Aslak Fenju Son er født i Finland juni 2004. Han var 10 mdr. gammel, da han kom til Danmark.
Kersins Kutur, født i Island nov. 2004. En af vore gode hundevenner, Dorthe Reitzel, er medejer af Kersins Kutur og han bor hos hende
Kersins Kongur kom til os fra Island i sommeren 2008 som 3 årig. Han trængte meget til et godt hjem.
Aslak og Kongur kommer fint ud af det sammen

Hunde har således altid været en stor del af vores liv.

 

En sund islandsk fårehund

Vi tilstræber at avle sunde hunde med et godt racetypisk temperament. En sund islandsk fårehund er en hund, der kan holde til at arbejde i et vanskeligt terræn det meste af dagen og som kan holde varmen uanset vind og vejr, som den islandske fårehund oprindelig er bygget til. Et godt racetypisk temperament er en hund med stor samarbejdsvilje, en vis selvstændighed,  nok nysgerrighed til at overvinde eventuelle forskrækkelser og derefter god til at afreagere. Den må ikke stresse op, og den skal være social overfor andre hunde, katte, høns m.m. Kort sagt en god familiehund, der er god til at tilpasse sig den enkelte families levevis, men også en hund, der har de oprindelige instinkter i behold.

For en udførlig racebeskrivelse vil jeg henvise til Islandsk Fårehundeklubs hjemmeside, som har en god beskrivelse.
www.islandskfaarehund.dk


Vore hvalpe

Vore hvalpe vokser op inden døre (soveværelse og kontor)– i de første uger sammen med deres mor – hvorefter de også kommer sammen med vore andre hunde og eventuelle udvalgte gæstehunde, så de kan vænne sig til at omgås andre hunde.

Vi gør meget ud af prægningen og socialiceringen af hvalpene for at sikre dem så god en start på hundelivet som muligt. De præges meget på mennesker, store som små. Vore hvalpekøbere opfordres til at besøge os ofte, for at være med til at præge hvalpene og for, at vi kan lære hinanden at kende. Ved først at sælge hvalpene, når de er 9-10 uger gamle, hvor de i de seneste uger dagligt går sammen med vore andre hunde, sørger vi for, at de lærer hundesprog for at undgå, at de senere hen i livet får problemer med at omgås andre hunde.

 

Vore hvalpekøbere

Vi er kritiske med, hvem vi ønsker at sælge vore hvalpe til, fordi vi synes, det er vigtigt, at hvalpen og den kommende ejer passer godt sammen – også når hvalpen er blevet voksen. Vi ønsker, at vore hvalpekøbere er aktive mennesker, der forstår at give hunden nogle gode udfordringer og oplevelser.

Vore hvalpe bliver altid dyrlægeundersøgt inden de bliver solgt. De har fået ormekure og er øretatoveret eller chipsmærket.  Derudover har de sædvanligvis gennemgået en hvalpetest, som fortæller noget om deres temperament. 

Hvis du går med tanker om at købe en hundehvalp, er du meget velkommen til at kontakte os, så vi kan aftale et tidspunkt, hvor du kan komme og se vore hunde. Vi har lejlighedsvis hvalpe til salg.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Kim Aanum Ravnskjær | Svar 04.07.2019 09.11

Hej Else

Vi hedder Kim og Lillian det var os der gerne ville komme op og se hvalpene fredag ca kl 15

Mvh Kim og Lillian Aanum Ravnskjær

Louise Routh Rigbolt | Svar 05.10.2017 10.30

Hej Else og Kurt,
Vi ønsker os meget en islandsk fårehund, som nyt medlem af familien. Har I hvalpe på nuværende tidspunkt?

Kh. Louise

Cecilie Atzen | Svar 01.05.2017 21.49

Hej.
Vi er på jagt efter en ny islandsk fårehund. Har i planer om flere kuld i år?
Mvh Cecilie

linda kristensen | Svar 02.08.2015 23.10

hej vi har totalt forelsket os i islandsk fårehund og vores næste hund skulle være en lidt mere aktiv,så racen passer perfekt kan man reservere fra næste kuld

Trine | Svar 19.07.2015 16.41

Hej
Vi er meget interesseret i en hvalp, mon I har planer om et kuld i 2015/2016
På forhånd tak
Trine

Else Westermann 26.07.2015 14.51

Hej Trine Vi har netop sagt farvel til de sidste hvalpe her i foråret. Vi er så småt begyndt at tænke på næste kuld, som formentlig bliver født i juni 2016.

Nadia Nørgaard | Svar 19.11.2013 11.49

Hvor er de søde!
Får i hvalpe igen her i 2013 eller i 2014?

Charlotte | Svar 16.04.2013 11.48

Tusind tak til hundepasserne for den dejlige video med 6 frække hvalpe og 3 smukke tæver. Nyder meget at kunne følge med i hvalpenes udvikling.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.07 | 10:41

Skønne nye billeder! Samt en fantastisk idé med video også ☺️

...
18.07 | 11:53

Hei‼️ Sølvi fra Norge her. Har du fremdeles ledige valper? I såfall er jeg veldig interessert😄

...
09.07 | 10:31

Hej Else
først nu får jeg kigget på jeres hjemmeside og ser de skønne små - og de smukke forældre STORT TILLYKKE med dem. Jeg glæder mig til at se dem

...
04.07 | 19:25

Hei😀 er alle hundene reservert?

Mvh Tommy og malena

...
Du kan lide denne side